top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrig Swinkels

In-zicht = Binnen kijken


In mijn teksten, als ik uitleg wat ik nou eigenlijk precies doe, gebruik ik vaak de woorden; 'naar binnen keren' of 'je binnenwereld verkennen' of 'het is een innerlijk proces' maar hoe dan?

Als je een trui binnenste-buiten aantrekt zie je veel beter hoe hij eigenlijk in elkaar zit. Je ziet hoe de naden lopen, hoe de panden aan elkaar gestikt zijn, hoe de steek eruit ziet, je ziet het basispatroon van de trui duidelijker, je ziet losse draadjes hangen, of waar hij niet goed vastzit. Kortom, je krijgt een totaal ander beeld van je trui.

Inzichtsbeelden maken is een binnenste-buiten proces; je krijgt een ander en soms duidelijker beeld van hoe je, nog meer, in elkaar zit. Je krijgt zicht op verbindingen waar je je niet van bewust was of van de losse draadjes waar je onbewust last van had.

Bij een trui snap je dat de binnenkant net zo wezenlijk is als de buitenkant van de trui, er

ís geen trui zonder beide kanten en dat geldt natuurlijk ook voor ons!

Tijdens het maken van inzichtsbeelden wandel je als het ware op en neer tussen je binnen- en buitenkant en word je je meer bewust dat die écht bij elkaar horen, dat ze elkaar beïnvloeden en samen één geheel zijn. En dat geheel ben jij.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page