top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBrig Swinkels

Ben jij creatief?

Bijgewerkt op: 28 aug. 2021


“ik weet niet of het iets voor me is want ik ben niet creatief”....


Deze uitspraak hoor ik regelmatig als iemand een traject start bij Krachtig in Beeld.

Creativiteit wordt vaak gekoppeld aan kunst en talent, waardoor jij het gevoel krijgt dat je niet creatief bent. Het moet ergens op lijken of iets worden!

Dat is jammer want daarmee mis je een belangrijke bron van plezier, puur om het doen en de zin die dit geeft in je leven.

Sta je weleens stil bij waar je blij van wordt?

Voor de een is het bewegen, sport of dans, een ander kan zichzelf helemaal kwijt in muziek, er zijn mensen die zich uitleven in koken en bakken of die prachtige foto's maken. Ik kijk altijd met bewondering naar mensen die een eigen huis bouwen of een prachtige tuin aanleggen!

Dit is allemaal creativiteit! Creëren is creativiteit!

Creativiteit bij Krachtig in beeld gaat om tijd en aandacht voor wat er in je leeft en dit omzetten in een beeld. Dat beeld bedenk je niet maar ontstaat, het ligt bij wijze van spreken al klaar om gezien te worden.

Je bent bezig, je knipt en plakt, je ervaart & ontdekt en eenmaal in de flow wil je niet meer stoppen. Dat is wat creëren met je doet; ergens helemaal in opgaan zodat je gevoelens, gedachten en wensen allemaal dezelfde richting opgaan. En het lukt altijd wat een enorme voldoening geeft.

Net zoals die prachtige tuin of dat heerlijke gerecht iets over jou vertelt zo doet het beeld dat ook. Krachtig in beeld maakt je hiervan bewust waardoor je meer kunt leven met alles wat je in je hebt. Waardoor je keuzes kunt maken die echt bij je passen.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page