Beelden van de ziel

.....Het denken komt in woorden, de ziel spreekt in beelden.......

Het maken van een zielsbeeld schept ruimte tussen jou en het deel dat op de kaart zichtbaar wordt. Door het beeld te observeren, er contact mee te maken en van een naam te voorzien leer je dit deel van jezelf beter kennen. Naarmate je meer kaarten maakt en er langer mee werkt, zullen jouw patronen en dat wat jou uniek maakt meer en meer tevoorschijn komen. Het maken van zielsbeelden zorgt ervoor dat je jezelf beter gaat begrijpen.

Al je kaarten samen vormen een flexibel en visueel dagboek vol betekenis omdat het zich samen met jou ontwikkelt.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Hoe werkt het?

Dag en nacht kletsen er een heleboel stemmen in je hoofd en allemaal hebben ze zo hun behoeftes, oordelen en doelen.

Ben jij je bewust van deze innerlijke dialoog? Sta er eens even een minuutje bij stil voordat je verder leest.

 

Deze innerlijke gesprekken zijn normaal. Sommigen delen ken je goed omdat ze vaak aanwezig zijn. Veel mensen herkennen bijvoorbeeld de criticus in zichzelf, die altijd op- en aanmerkingen maakt dat het beter kan of moet. Anderen zijn meer verborgen, vallen minder snel op en zijn moeilijker te benoemen.

Verdriet bijvoorbeeld stoppen we vaak weg omdat we niet weten wat we ermee aan moeten. Dat betekent niet dat er geen verdriet is. Je kunt er aandacht aan geven door er een kaart voor te maken.

 

Het maken van een zielskaart vraagt om inkeer. In het zoeken naar materiaal om te gebruiken vindt die inkeer als vanzelf plaats. Je handen gebruik je om te bladeren te knippen, te scheuren, te plakken. In je hoofd geef je je over aan mijmeringen, gedachten en dagdromen, en in je lichaam 'voel' je of iets klopt,  dit is het intuïtieve proces waarbinnen je een beeld vormt. 

 

Met het maken van beelden van de ziel neem je de regie in handen. Dat merk je ook in je dagelijks leven!  Door op deze manier contact te maken met jezelf voel je je als mens completer.

Je kunt kiezen voor een individueel traject of voor een cursus. Dit kun je in het contactformulier aangeven.