top of page

Beelden van de ziel

.....Het denken komt in woorden, de ziel spreekt in beelden.......

Alles wat je verbeeldt is een deel van jezelf en het beeld dat ontstaat betekent iets voor je. Tijdens het creatieproces van Beelden van de Ziel vorm je niet alleen een beeld maar vooral jezelf!

Onder de zichtbare laag, die iedereen van je ziet, vind je een schat aan beelden die vertellen wie jij wezenlijk bent, wat je oorsprong is en hoe je die meer vorm kunt geven in je leven.

Een zielskaart maken is een proces van resoneren. In het zoeken naar plaatmateriaal vindt als vanzelf inkeer plaats. Je handen gebruik je om te bladeren te knippen, te scheuren, te plakken. In je hoofd geef je je over aan mijmeringen & gedachten, in je lichaam ervaar je emoties en het intuïtieve weten is verbonden met de onderstroom waardoor je meteen weet dat een beeld 'klopt'. 

 

Het maken van een zielsbeeld schept ruimte tussen jou en het deel dat op de kaart zichtbaar wordt. Door het beeld te observeren, er contact mee te maken en van een naam te voorzien leer je dit onbewuste deel van jezelf beter kennen. Naarmate je meer kaarten maakt en er langer mee werkt verheldert je innerlijke dialoog en je intuïtie. Het maken van zielsbeelden geeft veel voldoening en daarnaast:

     inzicht in jezelf

     heelheid

 

     verbinding tussen binnen & buiten

bottom of page